Projede bulgular kısmına ne yazılır?
Bulgular bölümünde araştırmada elde edilen veriler şekil ve tablolar kullanılarak belirli bir mantıksal-analitik tutarlılık ve sıra içinde açıklanmalıdır. Verilerin uygun istatistiksel yöntemlerle analiz edilmesi gerekmektedir. Gerektiğinde şekil, fotoğraf vb. kullanılabilir.
Araştırmanın bulgusu ne demek?
Araştırma sonuçları, hedefli bir aramadan sonra soruna çözüme ışık tutan bilgilerdir. Bulgular, ham verilerin işlenmesi, analizi ve içsel yorumlanması yoluyla elde edilen bilgilerdir.
Bulgu ne demek örnek?
Muayene ile tespit edilebilen nesnel bir bulgu veya hastalık belirtisi. Örneğin, ateş, hassasiyet, alışılmadık solunum sesleri. Bulgulara genellikle semptomlar eşlik eder.
Bulgu bölümünde ne olur?
Keşif, bulunmuş bir şeydir. Bu bölüm, giriş bölümünde ortaya konulan probleme yanıtlar sağlar. Bu bölüm, araştırma sırasında toplanan ham verileri düzenli, mantıksal bir sırayla ve genellikle grafik/tablo biçiminde sunar.
Bulgular kısmında ne yer alır?
Sonuçlar bölümünde araştırmacılar genellikle verileri açık ve düzenli bir şekilde sunarlar. Verilerde gözlemlenen kalıpları, eğilimleri veya ilişkileri göstermek için tablolar, grafikler, çizelgeler veya diğer görsel araçları kullanabilirler.
Bulgu ve yorum nedir?
Yorumlama, araştırma amaçlarına uygun olarak sonuçlara verilen anlamdır. Uygun bir yoruma entegre edilmeyen bulgular araştırma sorununa bir çözüm sağlayamaz. Yorumlanmayan bulgular dağınık, ilgisiz ve havada görünür. Yorumlama çeşitlidir.
Araştırmanın sonucunda elde edilen bilgi ve bulguların işe yarar olmaları aşağıdaki ölçütlerden hangisini ifade eder?
Araştırmanın geçerliliği, araştırma sonucunda elde edilen bilginin yararlı olması, ilgili bilim dalına ve/veya toplumsal bir sorunun çözümüne katkı sağlaması ve toplum için değerli ve önemli olması anlamına gelir. Araştırma problemini ifade eden problem cümlesi, soru cümlesi olarak yazılmalıdır.
Sonuç kısmı nasıl yazılır?
Sonuç bölümü araştırmanın amacını, temel bulguları, bu bulguların yorumunu ve benzer/önceki araştırma bulgularıyla karşılaştırmaları kısaca belirtmelidir. Son olarak, sonuç bölümünün sonunda okuyuculara önerilerde bulunulur.
Yargısal bulgu nedir?
Yargısal bulgular, kişisel görüşlere, tercihlere ve tutumlara dayanan verilere dayalı bilgilerdir. Bunlar temelde özneldir. Örneğin, akademik yılın uzunluğu, insanların evlendiği yaş vb. Konular hakkında belirlenen görüşler ve tutumlar yargısal bulgulara yol açar.
Bulgunun anlamı nedir?
Bulgular sadece işlenmiş verilerdir.
Belirti ve bulgu nedir?
İşaretler ve semptomlar, bir hastalığın, yaralanmanın veya durumun gözlemlenen veya tanınabilen işaretleri ve deneyimlenen semptomlarıdır. Semptomlar nesneldir ve dışarıdan gözlemlenebilir; semptomlar, kişi tarafından bildirilen öznel deneyimlerdir.
Belirti ve bulgu arasındaki fark nedir?
Semptom, doktorun muayene veya laboratuvar testi sırasında fark ettiği vücuttaki bir değişikliktir. Bulgu, hastanın hissedebildiği değişikliktir. Bazı hastalarda miyelom belirtisi yoktur. Bu hastalarda miyelom, genel sağlık muayenesi sırasında kan ve/veya idrardaki değişikliklerle teşhis edilir.
Araştırmada bulgu ne demek?
Bulgular, bir araştırma makalesinin en nesnel kısmıdır; toplanan veriler burada sıralanır ve organize edilir.
Tez de bulgu ne demek?
Sonuç bölümü, tezin amacına yönelik sonuçları içeren bir tezdeki bölümdür. Hazırlanan tezin sonucunda nelerin başarıldığını gösterir. Araştırma sorularına, hipotezlere veya yazarın sınıflandırmasına göre alt başlıklardan oluşur. Gerektiğinde tablolar, şekiller veya fotoğraflar kullanılır.
Projenin giriş bölümünde ne yazılmalıdır?
Giriş bölümünün temel amacı araştırmacıya hazırlanan yayının konusu veya sorunu hakkında ön bilgi sağlamaktır. Bu ön bilgileri sunarken aşırı ayrıntılı ve gereksiz cümlelerden kaçının. 2. Giriş bölümünde asla “ben” veya “ülkemiz” gibi ifadeler kullanılmamalıdır.
Tübitak proje bulgular nasıl yazılır?
Proje raporunun gövdesindeki her sayfa her iki tarafa da hizalanmalı ve satır aralığı sayfanın her iki tarafında 1 inçlik bir boşluk kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Proje başlığı, okuyucuya proje çalışması hakkında bir izlenim verecek şekilde, 15 kelimeyi geçmeyecek şekilde, kısa ve öz tek bir cümleyle yazılmalıdır.
Projenin giriş bölümünde ne yazılmalıdır?
Giriş bölümünün temel amacı araştırmacıya hazırlanan yayının konusu veya sorunu hakkında ön bilgi sağlamaktır. Bu ön bilgileri sunarken aşırı ayrıntılı ve gereksiz cümlelerden kaçının. 2. Giriş bölümünde asla “ben” veya “ülkemiz” gibi ifadeler kullanılmamalıdır.
Projede bulunması gereken unsurlar nelerdir?
Proje döngüsünün evreleri: fikrin belirlenmesi, proje fikrinin analiz edilmesi, projenin planlanması, proje için kaynak bulunması, faaliyetlerin uygulanması, izleme ve değerlendirme.
Bir projede Özet nasıl yazılır?
Özet kısa ve anlaşılır olmalıdır. Özetin tamamı 250 kelimeyi geçmemelidir. Özetin okuyucusu proje hakkında doğru bir fikir edinebilmelidir. Özette proje hakkında detaylar, yorumlar ve kaynaklar belirtilmemiştir.